HEJ

Hej alla!
Nu har jag vart i pulkabacken o varit barn igen <3 (dock blöt från topp till tå) Vill ni ha en film på när jag åker så får ni kommentera ;)

Ska ha Tyska till halv fem o sen iväg o hoppträna Shikaro föt Linda.S :)

Måste även tack VÄRLDENS bästa Ellen Agemo för hur sjuukt bra hon är och hur snäll hon är nätr hon hjälper mig med  Shikaro, Shikaro har dagar då han bara blr arg på mig o jag blir aarg på honom o då blir allt bara fel. Då är det sjukt skönt att ha Ellen som kan hjälpa till! Hon red honom världsbäst igår:) Tack Ellen! <3

Ha det bäst!
// Bella

En fråga från er

Hej!
har en fråga.Varför hade ni nästan alltid hjälm på er när ni inte ens red. Tex ledde hästen till hagen eller lastar eller bara är i stallet. Så var de för de andra deltagarna som vart med innan också.

Ganska enkelt, pga. säkerheten! :) Vi var inte tvungen att ha hjälm på oss i stallet, men till hagen osv. skulle vi ha det. Men efter ett tag så var det några som inte behövde ha hjälm till hagen, beroende på hur hästen var.

/ Ponnyakuten 3

stresssss!!!

har tyvärr inte hunnit blogga något idag pga skolan.... men filmerna och bildbomben kommer imon troligen! :)
haadee!
// Henrik

Vinka

Kimberley vinkar för första gången uppsuttet på kommando. Det är ganska mörkt men det syns lite i alla fall. ;)
/ Tilda

...

Hej alla! Sitter i skolan o bloggar igen.. Red dressyrlektion för Naffe igår och det gickhelt OK ;) Mycket som klarnade upp iallfall! Naffe är otroligt bra o ser ALLT direkt! Efter skolan ska jag direkt till stallet o träna på att få honom i rätt form.. Plus mycket galoppfattningar vilket gör honom stark. Speciellt i vänster varv, för där är liiite svagare har jag märkt :) Imorgon blir det kanske hopplektion för Linda.S, Men jag får se om det blir det. Hade hoppats på det iallafall eftersom jag ska tävla den 11 Februari o den 18.. Måste förbreda sig lite ;)

Ha det bra alla! Kram Bella

Frågestunden är avslutad

hej allihop!
nu är frågestunden avslutad! vi kommer skicka svaren till daniel zetterman imon! tack för en massa grymma frågor!
// Ponnyakuten 3

tröött!

idag var jag och hoppade clear round med vezpher och det gick skit bra! jag nollade 90 och 1m! :) det blev lite orytmiskt ibland men är ändå riktigt nöjd. tänkte lägga ut filmerna imon! :) jag träffade lillsyrran nellie där! <3 fotade helene idag oxå med några kompisar som jag oxå kommer lägga ut en liten bildbomb på henne imon! idag red jag dressyr på henne det gick sisådär hon var väldigt spänd och så, men hon släppte lite i slutet. så det måste jag jobba vidare med imon! tittade ni på pa3? det gjorde jag och det var grymt!! men nu ska jag sova så vi hörs imon gott folk! // Henrik

En uteritt

Har varit på uteritt med Nisse på förmiddagen. Det va superhärligt att galoppera i det fina vädret. På eftermiddagen hejade jag på lillebrorsan, som spelade fotbollsturnering i Täby . De kom tvåa. Bra gjort IFK Österåker! /Martin :)

Moooot billdal!!

Nu ska jag förbereda mig till billdal och ska dra till stallet snart! Jag ska hoppa 90, 100 med vezpher så kom gärna å kolla och foooota! :)
Hadee!! :)
// Henrik


My day....

min dag började med att jag och morsan drog till svenskridsport för att kolla efter en vinterjacka till mig. jag hittade en as snygg kingsland jacka med det var lite liten...  jag behövde vinterskor oxå så jag hittade ett par GRYMT varma och sköna mountainhorse vinterskor! dom såg ut så här:
vi åkte sedan vidare till börjes och kollade runt lite. hittade en snygg kl jacka men den var alldeles för dyr.. men jag hittade dock ett par goa vintervantar som alla säger ska vara skit bra! jag har använt dom hela dagen och frös ingenting!! dom rekomenderar jag starkt!! dom ser ut så här:
red ut en liten bit med helene och sen gick jag in i paddocken och trimma henne lite. det gick bra hon blev rund och i låg form som jag ville. efter det käkade jag thai mat med några kompisar och götta oss!
imon så kommer jag och några i mitt stall ha en fotodag på mina och deras hästar, så jag kanske lägger ut några bilder här imon om ni vill??
imon så ska jag oxå åka och hoppa clear round på billdal med vezpher!! jag ska hoppa 90 och 100 på storhäst. så kom gärna och kolla och fooooota! jag kanske lägger ut en film !? :) nellie ska dit oxå så jag kommer träffa henne och bellman imon troligtvist! :)
men nu ska jag sova så ni får ha det så bra!! p.s glöm ej ponnyakuten imon kl 19.00 på SVTB!
// Henrik

Trööööööött.. men jag ska inte klaga!

Hej allihopa! Sitter med min Signe och är övertrött med stort Ö... HAr sovit 30 min på två dygn snart! ;) Tihi! Började med en spårad "övernattning" på skolan, o nu en mysig kväll med lilla Signe.. :) Måste ba hålla mig uppe, kul o se vad som händer! haha..
Något flummiga på stallet, iallafall enligt Mye Wester ;) Hahha!

Godnatt. <3

Japp we belive we can touch the skyyyyyy! (även om jag är påväg ner där... )

Långt från lugn!

Kimpis var långt från lugn idag. Hon kunde inte skritta, inte heller trava, utan det skulle vara galopp! Så jag fick verkligen fokusera på att få henne lugn. Halvhalter, halvhalter osv. så hon skulle börja lyssna på mig. När hon blir såhär pigg, som hon är väldigt ofta så blir hon så otroligt stark! I alla fall så fick jag henne till lugn skritt och därefter började jag som jag hade planerat ridpasset.

Jobbade för att få henne lösgjord. Hon blir lätt stel när mamma har ridit henne flera dagar på raken. ^^ Därefter blev det trav, och som jag trodde ville hon galoppera, så då la jag till en massa halvhalter, samt och jag red mycket övergångar, bakutare och en massa brallningar blev det på köpet idag. Kimpis var verkligen en rodeo häst. Men därimellan så jobbade hon kanonbra med ryggen!! Kände verkligen hur hon lyfte upp ryggen och jobbade på som bara den! Blev lite galopp när jag jobbade övergångar, och hon var verkligen mer i luften än på backen.

Sammanfattning av ridpasset - Mer vild än tam idag, blir väldigt stark. Det blev mycket rodeo idag men bitvis jobbade hon på superbra! Om Kimberley hade fått bestämma så hade hela passet bestått av galopp, brallningar och bakutare. ;)
/ Tilda

Boowling!

Hej allihop! var förut i stallet och blev intervjuad och det gick jätte bra allt, så på fredag så kan ni se mig i norrahallands tidning! :) red lite dressyr på helene i paddocken och det gick skit bra! :) men nu ska jag iväg med

min klubb "fjäråshoppryttare" och bowla lite och sen vidare till "the square" och käka och götta oss lite! :)
Vi har tänkt oss att frågestunden med Daniel Zetterman avslutas söndagen kl 20.00
men nu ska jag åka så ni får allt ha det gött!!
// Henrik


Snabbt inlägg! :)

Har precis kommit hem från skolan och nu ska jag till stallet och bli intevjuad, fotad av norra hallands tidning! :) bloggar senare idag så ha de gött!
// Henrik


Ja hej...

Hej alla! Inte min dag idag..
Det började med svenska litteraturprov.. SVÅÅÅRRT! (Inte bara lite missnöjd heller!)
Sen åkte jag till Shikaro o täkte ta mig ut på ängen och träna, men ICKE sa nicke... Shikaro tyckte att, " nämen! Så kul det här va då! Nu springer vi foooooort!" O jag sa typ " Stooooooooooopp!" Vilket ledde till bock, kick o lite annat smått o gott ;) Valde då att gå in i ridhuset o ställa hårda krav istället för att få ner honom i rätt form
Gick mycket bättre då o fina ponnyn kan verkligen bli snygg! Hans "arabsida" visar sig o han ser så powerful ut! Stora, luftiga steg o ihop som en gummiboll! :) Nu ska jag bara ta det lungt o köra one direction på höööög volym! Hejdå alla goa!


http://www.youtube.com/watch?v=VYOAM5g7UJ0&context=C33c4f4cADOEgsToPDskKkwQgqXqDEe3iAuT4-ntjM
 
Här är länken till Shikaros o min hoppning som vi tränade igår! ;) Följ gärna min youtubekanal oxå :) För där kommer flera videoklipp upp :)
Kram Bella


seeeeeeeeeeeeeeeg

hej allihopp!
jag har varit så trött och nere dom senaste dagarna så det e sjuukt...
aja min dag började iallafall att jag var skolan tills 14.40 och sen kl 16.00 så började konfan.. vi snackade om gud och sånt...
men nu ska jag åka och hoppträna vezpher för sandra gustafsson och hoppas att jag kommer bli lite mer uppmuntrad! :) helene fick vila idag och det behövde hon! imon så kommer norrahallands tidning och intervjuar mig! :) men snart så kommer mina underbara ponnyakutsdeltagare till mig!! längtar som faaan! miss you guys! <3
men nu ska jag käka och sen åka och hoppa! hade bra!! :)
// Henrik



2011 - 2012

Vill ni veta mer på tävlingsåret 2011 och nu den kommande 2012 så har jag skrivit ett längre inlägg om det på min blogg.
Snart är det söndag igen och då visas avsnitt 3 på tvn, dagarna går otroligt fort!
/ Tilda

Radio + tömkörning

Idag efter skolan, eller rättare sagt så kommer jag gå tidigare från lektionen för jag ska till Radion. De frågade om jag ville kommer eftersom jag varit med i ponnyakuten osv. Vi kommer ha en debatt om Rolf-Göran Bengtsson och Jerringpriset. Det är väldigt mycket snack om det nu kan man säga. Vi får se hur det går. ^^

Därefter ska jag hem, äta, byta om jag sedan ska jag till stallet. Där ska jag och min tränare lastträna Kimberley och efter det ska vi tömköra henne. Jag kan fortfarande inte rida henne men jag är mycket bättre nu än för några dagar sedan. Mamma har ridit Kimpis de andra dagarna som tur är.
.
Ha en bra dag

/ Tilda

Of to school...

Japp, nu ska jag iväg till skolan o skriva proov ;( Men jag har pluggat i ungefär två dygn till detta, såååå nu kör vii!

Igår hoppade jag Shikaro i ridhuset, nååågot pigg ponny! Tog bara o låg på två småsprång och tränade enbart på kontrollen.. Det är viktigt nu eftersom han får upp huvudet o vill bara springa till hindret, vilket gör att han får det svårare att komma upp på högre höjder, även om han nu är otrooligt kvick i benen :) Har film också.., Vill ni se? Kommentera så lägger jag upp det..

Nääpp, nu ska jag dra mig till skoolan! Wish me luck!
<3// Bella

Hola Amigos!

Måste bara presentera min otroligt snygga vän Linn Elster ( Linnelster på instagram... haha)

Två smexiga bilder på oss... :) Enjoy!


( inget olagligt här...)






Frågestund med Daniel Zetterman!!!

nu ska vi ha våran första frågestund på bloggen! men frågorna är inte till oss utan till den duktiga hoppryttaren
daniel zetterman!!!! så passa på nu att ställa en massa fråger til daniel!!
Nu ska vi ha våran första frågestund på bloggen! Men frågorna är inte till oss utan till den grymt duktiga hoppryttaren Daniel Zetterman!!!! så passa på nu att ställa en massa frågor och kommentarer nu till Daniel!!!
// Ponnyakuten 3

Hemma!

Idag tränade jag Heléne på en äng med en massa snö på och det är bra göra om man vill bygga upp konditionen och styrka på sin häst. Det gick bra, hon var lite pigg i början men sen efter ett tag så blev hon lite trött och avslappnad. Då jobbade hon på riktigt bra, låg och rund form och verkligen tog tag i stegen. Kändes riktigt bra faktiskt!

Sen när jag hade ridit klart Heléne så började jag så smått att göra oordning vezpher (min storhäst) inför hoppträningen för Peter Eriksson.

Det gick jätte bra att hoppa vezpher! Han var verkligen super och låg fint och stadigt i handen. Vi övade mycket på kontroll, vägar och små hinder. riktigt skoj var det! :)

Jag har en fråga till er läsare, skulle ni vilja ha en riktig duktig känd hoppryttare som skulle ha en gästbloggning eller en frågestund på denna blogg? Kommentera så jag ser om ni vill det elr inte, om ni inte kommenterar så skickar jag sura helene på er X)!

men nu ska jag sova, så ni får ha det så bra!! :)
//Henrik


Mätning på G!

Nästa onsdag ska vi åka in med Kimpis till kliniken, hon ska mätas eftersom hon blir 6 år iår. Om hon har växt över ponnymåttet så går jag under. När vi mätt henne här hemma, för att hon ska vänja sig, då hon lätt blir väldig spänd över nya saker, då har hon inte varit över ponnymåttet. Men man vet ju aldrig, hon ligger ju kring 147 cm och jag vet att hon kommer spänna upp sig där eftersom hon aldrig varit på just den här kliniken. De får en viss tid att slappna av men jag tror ändå inte att hon komma vara så lugnoch avslappnad som hon är här hemma, eftersom hon inte är den typen som chillar på nya stället...
Men det är bara att hålla alla tummar och tår!
/ Tilda

Träning för Peter Eriksson

nu har jag precis kommit hem från skolan och förberder mig för stallet.
jag ska hoppträna vezpher (min storhäst) idag för peter eriksson i fjärås. det ska bli skit kul! helene ska jag nog galoppera lite på ängen som en omväxling från manegen. ska försöka rida henne låg så att hon jobbar samtigt och inte bara springer.
jag har oxå fått några frågor som jag har sett och jag tänkte svara lite snabbt på dom.
jag står i ett stall som ligger i långås och långås ligger i lindome. ja, det är ett anna scarppati schabrak. och det e klart att jag ska lägga upp nån film på mig och helene! :) och tack till alla fina kommentarer!
men nu måste jag dra, hej dåååå! // Henrik

pga kommentar..

Det är ju inte så att vi bara gör reklam för andras bloggar här.. Varken Isabella, Martin, Ida eller Henrik har egna bloggar.. och detta är ingen blogg som gjordes för att alla ska behöva skriva här massor av gånger per dag ;) Det är därför vi är åtta som delar på bloggen :) Bara så att ni förstår :D <3
Ha en fortsatt bra dag! ;)

Massor..

... med inlägg på bloggen. Både åsiktsinlägg och funderingar och massa annat. Kolla! :D
Världen finaste ponny!

/ Tilda

Dressyr!

Idag red jag dressyr på Heléne i manegen! Det var väldigt mycket folk i manegen först så hon vara dock väldigt spänd...

Men sen efter ett tag så släppte hon och blev jätte och jätte trött! :)

Men nu ska jag ta och käka en massa gooa pannkakor! :)
Hade göttt allihop!
// Henrik


Träning i snön

Hej alla goa människor!
Jag ska börja med att presentera Shikaro som jag har fått frågor om. När jag kom hem från Tobbe Larssons gård hade äntligen mamma och pappa bestämt sig för att låta mig få en egen häst! Hela juli provred jag ett antal hästar tills vi hittade Shikaro :-) Min kung.
Shikaro är en maxad D-ponny (147,9 cm) född 01. Han är import Holland och är en holländsk ridponny med mycket arab.

Idag har jag och Shikaro tränat på ängen i snön, vi körde ett hårt träningspass med mycket galopp. Kul med omväxling från ridhuset.

Tjenare på er alla snygga läsare!

Hej på er snyggingar!
Sitter hemma efter en härlig dag i skolan! Ska plugga på lite notlära nu och sedan kolla på lite TV. Vad kul att alla tycker om bloggen så mycket!!! Men glöm inte läsa www.shirinelhage.blogg.se !!! JAG ÄR UPPE I 1000 LÄSARE!!!! :-D

next -----> stallet

det har vart en rätt chill dag i skolan idag. men jag måste dock plugga på fysik skiten, jag ska göra en power point om min egna uppfinning och redovisa inför klassen... kommer gå skit bra...
kom hem typ för en timma sens och jag har käkat lite och sånt, men nu ska jag göra mig iordining till stallet. jag ska rida igenom piggelinen helene idag.
idag är det bara 1 månad kvar tills mina underbara ponnyakutsdeltagare komemr till mig!!! :)
men nu måste jag gå! bloggar mera sen ikväll om hur det gick med lilla helene.
hade bra!!
// Henrik

HAHAHHA! älskar bilden!


Hej på er alla

Hej!!!

Idag har jag vart i skolan kom hem någon gång efter 14:00... Nu ska jag och ta grönt kort!!

/ Johannes


Ingen ridning för mig..

..idag. Jag är hemma från skolan då jag har ännu ondare idag än igår. Kan knappt röra mig. Så mamma får rida Kimpis idag och det blir nog så några dagar framöver. Men jag ska försöka gå till stallet en stund sedan. Om det blir så tänkte jag filma när jag gör vinka på kommando med Kimberley. Lärde henne det för någon dag sedan och hon är så otroligt lättlärd och lär sig på 1 sek.

Tänkte börja träna till spanskskitt nu eftersom vinka redan sitter såpass bra. Har ni några andra tips vad jag kan lära henne? Stegra är ingenting jag kommer lära henne eftersom hon inte har 100 respekt för mig.
Eftersom jag är hemma idag kommer det nog några fler inlägg!

/ Tilda

Tack!

Tack för alla era fina kommentarer till oss alla! Vad kul att ni gillar designen, vi villa ha samma tema som det var på ponnyakuten på svts hemsida.
.
Vi blir ännu blev peppad att uppdatera när ni säga så fina ord! Det ska bli kul det här, riktigt kul!
.
/ Tilda

Gomoooorgon!

Geomorron (skånska) alla snygga läsare!
Ville bara önska er en härlig dag och glöm inte kolla in min egna blogg www.shirinelhage.blogg.se !!!
Kram /Shirin


Gooood morgon gott folk!

idag var det en riktig seg morgon kände jag... aja nu blir der skola och jag slutar 15.15. sen efter skolan ska jag till min lilla helene och rida ett låångt dressyr pass som jag hoppas kommer gå bra. hon var lite stel igår för att hon hade stått i 3 dagar pga hon fick behandling.
men nu ska jag till skolan så heeej dåå! // Henrik

God morgon

God morgon alla! (zzzzz)
Bloggar i skolan då jag måste vara här jättesupertidigt.... Pga att jag bor i princip i skogen o det går bara en buss... ;)
Efter skolan ska jag dra till stallet o rida igenom Shikaro. Han ska troligtvis gå inspänd halva passet i början så att han kan jobba i rätt form! Sen blir det bara att åka hem o P L U G G A... Prov i litteratur på torsdag.. (paaaniiiik) :)
Aja ha det bra alla fina!
// En sjukt trött Bella

zzzZZZZzZZzZzZzzzzzZZZ

 

nu ska jag ta och lägga mig.. är skit trött efter allt idag, det är mycket som händer just nu asså! :) tycker ni om bloggen?? jag tycker iallafall att tilda har gjort ett skitbra jobb med bloggen! en hyllning till henne! aja gooood natt gott folket // Henrik

 

nu ska jag ta och lägga mig.. är skit trött efter allt idag, det är mycket som händer just nu asså! :) tycker ni om bloggen?? jag tycker iallafall att tilda har gjort ett skitbra jobb med bloggen! en hyllning till henne! aja gooood natt gott folk // Henrik


Tack!

Hejsan alla tittare och läsare!
Hoppas att nu älskade dagens avsnitt lika mycket som jag!!! Vill bara tacka alla som tittade och chattade med Henrik, Anna och mig efter programmet. Hoppas att ni fick bra tips och att ni tyckte att det var lika kul som jag att chatta :-) OCH JUSTEE!! Glöm inte kolla in min egna blogg www.shirinelhage.blogg.se !
Godnatt / Shirre <3

Känner ni igen mig?

Cha, läget. Nu hoppar jag över hit från min egna nellieberntsson.se
Tryck
HÄR för att komma till den, japp HÄR ja ;-)

Sjukt kul att så många diggar oss på PA3. Kan ju lätt säga att säsongen kommer äga ut dom andra ;-)
Vi är så sjukt gott gäng, alla e olika & det är det som gör det hela riktigt kul.
Har försökt på min egna blogg att beskriva hela sommaren, dom 2 magiska veckorna. Allt från casting till att Tobbe ringer där i köket hos min tränare, som ni såg idag på TV.

Men det går inte. Hur bra ja än skriver det, går det INTE att få ut o ord & sätta på en blogg. Vi 8 delar ett sånt minne som vi kommer att kunna leva på i flera år. Om inte livet ut.

Alla rider & tävlar vi på olika nivåer & vill olika saker - men alla har vi problem, som vi behövde hjälp med.

MISSA inte ett enda avsnitt nurå, ni kommer åmgra er.

NU ÄR VI PONNYAKÜTEN 3 GÄNGET MED HELA SVERIGE!!!!







 

Mina ponnysar Stella (som är med mig i PA & Bellman )

Ha det bra nu goingar, snart hörs vi här igen, eller på nellieberntsson.se

/ NellieB

tjoflöjt.. ;)

Ja hej igen alla goa! Tänkte bara checka hur det går för oss på bloggen, o det är grymmt bra statestik redan nu! Good! Jajapp, nu får alla ha det så bra! Kramar från Bella

Kimberley = Vila

Egentligen var det inte tänkt att Kimberley skulle vila idag, utan jag skulle åka och rida henne efter att jag varit hos en kompis. Men det blev lite förändringar då jag ramlade av min kompis häst, då den drog iväg med mig. Så nu har jag jävligt ont i rumpan, jag kan inte sitta ner och knappt gå. Så jag måste nog stå över fram ridningen i några dagar, tyvärr. Om ni vill veta vad som hände så har jag skrivit det på min blogg och det kan ni hitta här.
/ Tilda

Lite frågor!

Ni har kommit med lite frågor som jag tänkte att jag kunde svara på.
.
-Ang. när Ponnyakuten avsnitten kommer ut har vi ingenting med det att göra, så tyvärr kan vi inte svara på era frågor.
- Ja, några av oss har egna bloggar.Nellies --> http://nellieberntsson.se/ Tildas --> http://goldenhorses.blogg.se/ Johannes --> http://bjorkebacksgarden.blogg.se/ Shirins --> http://shirinelhage.blogg.se/

Det är Tilda som har gjort designen och headern, och headern är gjort i Photoshop.

/ Ponnyakuten 3

Frågestunden

Frågestunden var skit bra! frågorna bara rullade in och vi svarade på så många som jag, shirin och anna kunde. hoppas ni tyckte att programmet var bra för det tyckte iallafall jag! :) // Henrik

Träning på SBRF

Hej allihopa! Idag var jag o Shikaro o tränade på Sigtuna ryttarförening. Det var kul o nyttigt att få komma ut lite med Shikaro :) Det var längesedan nu! Men det gick jättebra och jag hade turen att få rida tillsammans med Musse :) Tjejen som red honom gjorde det jättebra! Nästa söndag ska jag på privatlektin där istället... Nu har jag precis kollat på PA och det var.... intressant att se sig själv på TV ;) Men jag tycker att vi alla skötte oss bra! (Något nervösa i början dock..) jajaa nu ska det slappas. Ha det toppen alla! // Bella

Hej allihopa!

Idag har jag ridit dressyr på Heléne. Det gick hyfsat bra faktiskt men hon var lite pigg. Nu ska jag krypa ner i soffan framför Ponnyakuten 3 + laptoppen och svara på era frågor som jag hoppas att ni har ställt :) hade bra
// Henrik


Chatten

Om ni har några frågor till programledaren Anna Habringer, eller deltagarna Henrik och Shirin så kan ni skriva frågor till dem i chatten! Den hittar ni här.
/Ponnyakuten 3

Hej på er!

Äntligen är allt klart nu och vi kan äntligen börja skriva! Vi kom tillsammans på att vi kunde starta en blogg, där vi uppdaterar lite när vi vill. Alltså är det ingen tvång att skriva här varje dag, så hur uppdateringen blir, har vi ingenaning om. Vissa av oss har även andra bloggar som går före denna, men alla kommer uppdatera här också!
Här har vi tänk att skriva både hur det går för oss nu, vardagen, tankar och självklart PONNYAKUTEN. Vi skriver alltså så gott som vad som helst här. Men hästarna ligger i fokus såklart.
.
Vi hoppas ni vill följa oss alla här och genom vår resa i Ponnyakuten , där vi utvecklas både inom hästvärlden, men också som individer.

/ Ponnyakuten 3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0